Klimaatvriendelijk vergaderen bij Voor Anker op Landgoed Wellenseind in Lage Mierde

Er zijn maar weinig plaatsen in Nederland waar je ecologisch gezien zo verantwoord een meeting kunt houden als in Voor Anker, op Landgoed Wellenseind in Lage Mierde. Het hele ontmoetingscentrum is C02-neutraal gebouwd, dankzij de implementatie van zonnepanelen in de daken en het gebruik van aardwarmte. Alle gerechten tijdens een break of lunch zijn samengesteld uit streekproducten, verantwoord verbouwd op eigen grond of bij een van onze regionale partners. En voor het opdoen van nieuwe energie en inspiratie kan uw programma onderbroken worden met een gezonde wandeling over ons prachtige landgoed, dat niet voor niets de Natura 2000-status heeft.

Maar we gaan nog verder. Het aantal zonnepanelen wordt de komende tijd nog uitgebreid op de daken van onze bijgebouwen en mits we daar vergunning voor krijgen - als over-kapping van ons parkeerterrein. Electrische autos laad je dan straks direct aan de bron op.

Resteert nog compensatie voor bezoekers die met een auto op fossiele brandstof naar Voor Anker komen. Ook daar hebben we nu een even doelmatige als originele formule voor gevonden. We gaan samen met onze gasten alle prikkeldraad rond onze weilanden vervangen door gevlochten heggen. Het gaat uiteindelijk om maar liefst 5 kilometer haag.

Cultuurhistorisch waardevol, omdat we zo de vroegere erfscheiding op ons landgoed terugbrengen. Landschappelijk erg fraai, zodat wandelen een nog mooiere belevenis wordt. Een enorme impuls voor de biodiversiteit, dankzij broedgelegenheid en extra voedselaanbod voor vogels en nectar voor bijen en vlinders. En dankzij de 20.000 nieuwe haagplanten die we uiteindelijk gaan planten een bijdrage aan een beter klimaat.

Voor elke 5 personen die bij Voor Anker vergaderen planten we een meter haag aan. Het bedrijf, de instantie of organisatie die het arrangement boekt ontvangt na afloop een certificaat, als bevestiging dat bij de keuze van de vergaderlocatie ook de mate van duurzaamheid is meegewogen.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze publicatie?
Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact opnemen met Ontmoetingscentrum Voor Anker.

0.0426